Arawak jest peruwiańskim projektem zrzeszającym kilkuset plantatorów uprawiających lokalne odmiany kakaowca nad rzeką Ukajali. Beskid Chocolate użyła ziaren pochodzących od nich do stworzenia ciemnej siedemdziesiątki Peru Ukajali River. Na opakowaniu opisano ją następująco: "delikatne nuty kakao z łagodnymi nutami korzennymi, kwiatowymi, przypraw i jasnego drewna. Niska gorycz i cierpkość tworząca delikatny profil smakowy".
Faktycznie, czekolada jest bardzo delikatna, za to dość masywnie i rześko zarazem rozpuszczająca się w ustach. Pierwsze skojarzenia to kwiaty oraz... szampan! Dalej daje o sobie znać przyjemne masełko, subtelnie ziołowe. Następnie zaczyna przeważać drewno i palony słód oraz miękka, prażona pszenica w miodzie. Ta tabliczka to smaczna spójność.
Skład: ziarna kakao, nierafinowany cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 440 kcal.
BTW: 10/31/53.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz