piątek, 15 grudnia 2023

Beskid x Sekrety Czekolady ciemna 75% Peru Piura Blanco Secret Roast


Dziś przed Wami super ważna czekolada, czyli limitowana ciemna siedemdziesiątka Peru Piura Blanco Secret Roast stworzona we współpracy Beskid Chocolate z Piotrem Krzciukiem z Sekretów Czekolady przed Beskidzkim Festiwalem Czekolady 2023 (to właśnie na nim nabyłam swój egzemplarz). Apeluję, wspomagajcie sklep Sekretów Czekoladzie wszelkimi sposobami - nie wyobrażam sobie, jak mogłoby go zabraknąć! Ta tabliczka, z przedrzeźniaczem na okładce opakowania, jest mam nadzieję pierwszą z wieeeelu czekolad duetu Beskid + Sekrety. Wyszła bowiem obłędnie...


Unosi się nad nią lekki kawowy aromat, spod którego wypływa iluzja dojrzałych malin w karmelowym sosie. W smaku przeplatają się skrajności - palona goryczka z akcentem wonnego siana oraz owocowa, rześka słodycz. Konsystencja czekolady jest gęsta, ale nie oleista - raczej niczym skoncentrowany dżem z nugatem. Jest miękko i soczyście, gładko i delikatnie w strukturze, a tym samym smak ma wielką moc. Z klasą prezentują się czerwone owoce (wiśnia, żurawina) w kawowym karmelu, podane na ciepło na dobrze wypieczonych gofrach. Przychodzą do mnie skojarzenia ze stoutem, w którym utopione zostały dojrzałe śliwki oraz podprażone włoskie orzechy. Spróbujcie koniecznie, póki jeszcze jest na to szansa: https://sklep.sekretyczekolady.pl/ciemne-czekolady/1280-beskid-chocolate-peru-piura-blanco-75-secret-roast-kooperacja-z-sekretami-czekolady.html


Skład: ziarna kakao, cukier trzcinowy nierafinowany.
Masa kakaowa min. 75%.
Masa netto: 70 g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz