Dalej pozostajemy w przyprawowych odsłonach szkockiej manufaktury Chocolate Tree, której asortyment znajdziecie w sklepie Sekretów Czekolady. Na szczycie przepięknych Bielych Skał w Małej Fatrze Krywańskiej, sięgnęłam po Bramble & Cardamon - peruwiańską siedemdziesiątkę, obficie posypaną kawałeczkami suszonych jeżyn oraz ziarenkami kardamonu. Jak można się domyśleć - to bardzo wyraziste połącznie.
Kardamon nadaje jeżynom pewnej wytrawności i powagi, a przy tym cała kompozycja staje się tajemnicza - właśnie niczym Biele Skały, stopniowo odsłaniające się z mgieł. Na mlecznej czekoladzie przestawiałoby to się totalnie inaczej, ale też jestem ciekawa takiego rozwiązania. Tu zanurzamy się w mroczną, leśną gęstwinę, kadzidlaną duchotę przeplataną żywiołowością jeżyn i odżywczością kakao. Odważna czekolada, idealnie dobrana do miejsca, w którym jej spróbowałam.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 100 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 478 kcal.
BTW: 8,4/35,5/51,8.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz