Czas na ostatnią z trzech czekolad single-origin oferowanych przez podkarpacką manufakturę Mirosława Pelczara. W tej ciemnej siedemdziesiątce skorzystano z kolumbijskiego kakao Tumaco - w składzie tabliczki prócz niego znajduje się jedynie nierafinowany cukier trzcinowy.
Czekolada pachnie lekko przestudzoną herbatką owocową. Jest twarda - co niesie ze sobą wrażenie surowości. Rozpościera ze sobą słodycz i nienachalną paloność. Dominującym skojarzeniem okazał się hibiskus i suszone jabłko zanurzone w płynnej czekoladzie, nawet trochę schłodzonej. To rześka i prosta kompozycja.
Czekolada pachnie lekko przestudzoną herbatką owocową. Jest twarda - co niesie ze sobą wrażenie surowości. Rozpościera ze sobą słodycz i nienachalną paloność. Dominującym skojarzeniem okazał się hibiskus i suszone jabłko zanurzone w płynnej czekoladzie, nawet trochę schłodzonej. To rześka i prosta kompozycja.
Skład: ziarna kakao, nierafinowany cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 578 kcal.
Wartość energetyczna w 100 g: 578 kcal.
BTW: 7/50/23.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz