Ekwadorskie Pacari w swej kolekcji ciemnych 60% czekolad z dodatkami posiada nie tylko propozycję z yerba mate, ale także z jej bliską kuzynką guayusą. Z guayusy również przyrządza się energetyzujące, zdrowe napary - mało tego, może posiadać znacznie więcej kofeiny niż yerba, a przy tym charakteryzuje się łagodniejszym smakiem. Ponadto harmonizuje i wspiera sprawność umysłową. Pacari serwuje nam połączenie takiego ziółka z czekoladą, czad! Kupiłam ją w nieodżałowanym sklepie Sekretów Czekolady, na którego powrót niecierpliwie czekam!
Smaczki ukryte w Pacari Guayusa były doprawdy niebanalne. Łagodne kakao miesza się z czymś na kształt naparu z pokrzywy, gruszki z cytryną oraz... guanabany. Bardzo specyficzny i wciągający bukiet, który polecam spróbować!
Smaczki ukryte w Pacari Guayusa były doprawdy niebanalne. Łagodne kakao miesza się z czymś na kształt naparu z pokrzywy, gruszki z cytryną oraz... guanabany. Bardzo specyficzny i wciągający bukiet, który polecam spróbować!
Skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, lecytyna słonecznikowa, suszone i zmielone liście guayusy.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 595 kcal.
BTW: 6,2/41/50.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz