Pierwszy dzień trekkingu podczas wrześniowego urlopu w wymarzonej Małej Fatrze rozpoczął się dla nas tajemniczo - najwyższy szczyt tego dnia, Velką Lukę, zdobyliśmy pośród chmur i mgieł, które dopiero w drodze powrotnej zaczęły się rozwiewać, ukazując nam przepiękne widoki z pasma Małej Fatry Luczańskiej. To właśnie na Velkiej Luce wciągnęliśmy pod rząd dwie tabliczki Pacari z naturalnymi "dopalaczami", kupione w sklepie Sekretów Czekolady. Pierwsza z nich to Kaffee - 60% ekwadorskiego kakao z delikatnie chrupiącymi drobinkami prażonej kawy (5%).
Ostatnimi czasy próbowałam sporo czekolad z kawą, więc doskonale dostrzegłam, że smakowo kawa odznaczała się bardzo delikatnie, harmonijnie współistniejąc z kakao. Gdyby całkowicie ją zmielono, jeszcze bardziej oba składniki stopiłyby się w jedno. Nie jest to kawowa czekolada, którą zapamięta się na długo.
Skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, prażone ziarna kawy 5%, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 562 kcal.
BTW: 6,8/38/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz