Nougat w wykonaniu czeskiej manufaktury Ajala to jedynie cztery składniki: dominikańskie ziarna kakao, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy i aż 25% orzechów laskowych. Lubię Ajalę, więc wiedziałam, że ta orzechowa propozycja zakupiona w sklepie Sekretów Czekolady okaże się dla mnie satysfakcjonująca.
Tabliczka ma barwę idealnego kremu orzechowo-czekoladowego i tak też pachnie - dosłownie jak marzenie. To świeżo prażone, dorodne i zdrowe orzechy laskowe zanurzone w ciepłej, gęstej i miękkiej czekoladzie, z iluzją odrobiny cynamonu. Od całej kompozycji emanuje wielka świeżość, owocowość, żywiołowość. Nic nas nie zamula, a prostota tej czekolady jest jej ogromnym atutem. Naprawdę niczego więcej tutaj nie trzeba.
Masa kakaowa min. 48%.
Masa netto: 45 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 552 kcal.
BTW: 7,88/36,4/47,39.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz