poniedziałek, 21 lutego 2022

Zotter BeerenMarzipan mleczna 40% nadziewana marcepanem z owocami leśnymi i nugatem migdałowym


Aby w miarę płynnie powrócić do miejskiej rzeczywistości z październikowego wyjazdu w Góry Opawskie i Rychlebskie, rozpakowywanie umiliśmy sobie kolejnym Zotterem z nowej kolekcji Handscooped, którą zdobyłam dzięki foodieshop24.pl

Marcepanowych Handscooped spróbowaliśmy już wiele, jednak takich zestawień nigdy dość. Tym razem, Zotter ubarwił swój marcepan mocą owoców leśnych: jagodami, czarnymi porzeczkami, truskawkami i malinami, zaś za drugą warstwę nadzienia wybrał migdałową kontynuację w postaci nugatu migdałowego. Wszystko oblano mleczną czekoladą o 40% zawartości kakao.


Całość dziwacznie pachnie nam... boazerią. Nuty drewna przeplatały się z migdałami i owocami jagodowymi. Oczywiście smakiem byliśmy zachwyceni, gdyż taka kompozycja po prostu musiała się udać. Ciemnofioletowy marcepan w smaku okazuje się być urokliwą walką pomiędzy soczystym marcepanem właśnie, a jeszcze bardziej esencjonalnymi owocami - to było intensywne! Warstwa migdałowego nugatu wszystko uspokaja; budzi skojarzenia z łagodnym jogurtem ze zmielonymi migdałami. Utulenie całości delikatną i słodką mleczną czekoladą dodatkowo sprawia, iż owa pieszczotliwa walka nie wymyka się spod kontroli. To prosta, ale wyrazista czekoladowa układanka.


Skład: marcepan (migdały, cukier, syrop cukru inwertowanego), surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, migdały, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, jagody, koncentrat z czarnych porzeczek, suszone truskawki, suszone jagody, maliny w proszku, koncentrat malinowy, koncentrat truskawkowy, odtłuszczone mleko w proszku, słodka serwatka w proszku, masło, pełny cukier trzcinowy, sok cytrynowy, koncentrat soku cytrynowego, lecytyna sojowa, sól, wanilia, płatki róży, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), cynamon.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 491 kcal.
BTW: 8/31/43.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz