Już za tydzień Wielkanoc, więc Dubajskie Jajo od Beskid Chocolate idealnie pasuje do tego okresu. To odzwierciedlenie zwykłej mlecznej dubajskiej z Beskidu pod postacią czekoladowego jajka nadziewanego dobrze nam już znaną beskidzką pastą pistacjową.
Po przepołowieniu jajka można czuć lekki zawód, że nadzienie znajduje się tylko w jednej połówce. Z drugiej strony, wypełnione w całości jajo byłoby dużo cięższe i zapewne trudno by było utrzymać jego formę. Na pewno zaletą jaja jest to, iż łatwiej jest nam skosztować osobno czekolady, a osobno nadzienia. Generalnie smakowo miły powrót do tego, co już rozpoznawalne. To będzie sympatyczny upominek wielkanocny dla każdego łasucha.
Skład:
czekolada mleczna (cukier, ziarna kakao, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy,
lecytyna sojowa), nadzienie pistacjowe 50% (pistacje, biała czekolada
[cukier,
pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy 32%, lecytyna sojowa], ciasto
kataifi [mąka pszenna, woda, olej słonecznikowy, sól, sorbinian
potasowy], tahini [sezam], sól).
Masa kakaowa min. 42%.
Masa netto: 90 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 535 kcal.
BTW: 12/37/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz