Fazenda Ararauna to brazylijska, ekologiczna plantacja położona w dolinie rzeki Alianca Una w stanie Bahia. Z niej pochodzą ziarna wykorzystane do stworzenia siedemdziesiątki do Beskid Chocolate, która ma charakteryzować się głębokim i intensywnym smakiem jabłka, kawy i pieprzu.
Kawa i pieprz? Być może, ale nie w takiej formie, jaka przychodzi do nas z pierwszym skojarzeniem. To bardziej lekko palona południowoamerykańska kawa, o bardzo owocowym wyrazie. Pieprz? Jakiś kolorowy, delikatny, może nawet doprawiający właśnie taką owocową kawę. Lecz przede wszystkim ta czekolada to koktajl. Tropikalny, na jogurcie - gdzie więcej jest owoców, niż jogurtu. Delikatny ananas miękko komponuje się z guanabaną, papają, guawą. Po degustacji jakiś smaczek lekko drapie w podniebienie przy jednoczesnym poczuciu wypełnienia soczystością.

Kawa i pieprz? Być może, ale nie w takiej formie, jaka przychodzi do nas z pierwszym skojarzeniem. To bardziej lekko palona południowoamerykańska kawa, o bardzo owocowym wyrazie. Pieprz? Jakiś kolorowy, delikatny, może nawet doprawiający właśnie taką owocową kawę. Lecz przede wszystkim ta czekolada to koktajl. Tropikalny, na jogurcie - gdzie więcej jest owoców, niż jogurtu. Delikatny ananas miękko komponuje się z guanabaną, papają, guawą. Po degustacji jakiś smaczek lekko drapie w podniebienie przy jednoczesnym poczuciu wypełnienia soczystością.

Skład: ziarna kakao, nierafinowany cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 505 kcal.
BTW: 10/38/52.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz