Za sprawą Sopockiej Manufaktury przenosimy się do Ekwadoru, by skosztować 70% ciemnej czekolady z soczystym plastrem suszonego ananasa, jagodami goji i polewą z karmelowej czekolady. Użyte tu ziarna Nacional Arriba pochodzą z farmy Hacienda Limon. W potwornie upalne niedzielne przedpołudnie jarałam się soczystym bogactwem, jakie niechybnie miała mi przynieść ta degustacja.
Przepiękny okrąg pachnie jak domowa, mocno przyprawiona pizzerinka - bardzo ziołowo i pikantnie. W smaku i strukturze zaś faktycznie zanurzam się w nieprzebranej soczystości - płynącej zarówno od czekolady, jak i owoców. Wszystko jest wyśmienite! Czekolada jest zarówno ziołowa, jak i owocowo egzotyczna. Suszone owoce są wybitnie żywe, w połączeniu z walorami czekolady wydają się wręcz świeże, pełne soku. Wszystko jest tu gęste, rześko i słodko syropowe, tropikalne, duszne i mokre jak dżungla. UWIELBIAM!
Przepiękny okrąg pachnie jak domowa, mocno przyprawiona pizzerinka - bardzo ziołowo i pikantnie. W smaku i strukturze zaś faktycznie zanurzam się w nieprzebranej soczystości - płynącej zarówno od czekolady, jak i owoców. Wszystko jest wyśmienite! Czekolada jest zarówno ziołowa, jak i owocowo egzotyczna. Suszone owoce są wybitnie żywe, w połączeniu z walorami czekolady wydają się wręcz świeże, pełne soku. Wszystko jest tu gęste, rześko i słodko syropowe, tropikalne, duszne i mokre jak dżungla. UWIELBIAM!
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, ananas suszony, jagody goji.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 90 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 469,5 kcal.
BTW: 7/30,4/40,3.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz