Na ten moment to moja ostatnia tabliczka od ekwadorskiego Pacari, jaką miałam w swych zapasach. Kupiłam ją jeszcze za pośrednictwem Sekretów Czekolady.
Maca + Coconut Sugar jest jednym z wariantów w serii surowych czekolad
Raw Organic Chocolate od Pacari. Cenny dla zdrowia korzeń maca został
sproszkowany i użyty tutaj w ilości 1%, zaś jako słodzik mamy cukier
kokosowy. Zawartość miazgi i tłuszczu kakaowego to łącznie 70%.
Czekolada okazuje się zaskakująco słodka. Przypomina skrystalizowany miód, kwiatowy nektar, rozpadające się w swej dojrzałości gruszki i morele. Z czasem pojawia się jakaś roślinna, a zarazem morska nuta, która przywodzi na myśl algi. Później pojawia się też wrażenie słoności, jakby chcące załagodzić bardzo intensywną i wręcz dziwaczną słodycz. Wraz z konsystencją, przychodzi też iluzja przesłodzonej, częściowo surowej masy piernikowej. Maca + Coconut Sugar funduje oryginalne wrażenia i jest przy tym po równi wciągająca oraz zastanawiająca.
Czekolada okazuje się zaskakująco słodka. Przypomina skrystalizowany miód, kwiatowy nektar, rozpadające się w swej dojrzałości gruszki i morele. Z czasem pojawia się jakaś roślinna, a zarazem morska nuta, która przywodzi na myśl algi. Później pojawia się też wrażenie słoności, jakby chcące załagodzić bardzo intensywną i wręcz dziwaczną słodycz. Wraz z konsystencją, przychodzi też iluzja przesłodzonej, częściowo surowej masy piernikowej. Maca + Coconut Sugar funduje oryginalne wrażenia i jest przy tym po równi wciągająca oraz zastanawiająca.
Skład: miazga kakaowa, cukier kokosowy, tłuszcz kakaowy, maca w proszku, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 597 kcal.
BTW: 8,8/21/46.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz