Historia związana z degustacją iście wakacyjnej Mohito Sorbet od Beskid Chocolate jest rozbrajająca. Piękny, listopadowy dzień; Lilienstein w Szwajcarii Saksońskiej i... kawa z niewypłukanego z płynu do naczyń termosu! I że akurat musiałam spróbować takiej kawy z bąbelkami tuż przed skosztowaniem Mohito Sorbet! Bo Mohito Sorbet jest wielce oryginalna: to wegańska biała czekolada, w której prócz masła kakaowego i cukru mamy jedynie limonkę i miętę!
Sama w sobie absolutnie nie przypomina płynu do naczyń, żeby nie było! (Dobra, mój mąż myśli inaczej...) To konkretna rzecz, bardzo spójna, obłędnie orzeźwiająca - idealna na lato! Brak mleka sprawa, że masło kakaowe z cukrem tworzą jakąś taką solidną bazę, na której limonka z mięta układają się w wielkiej stałości, uchwytności, mocy. Bardzo unikatowa i odważna propozycja, a przy tym jak prosta.
Skład: tłuszcz kakaowy, cukier, liofilizowana limonka 5%, liofilizowana mięta 0,2%.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 567 kcal.
BTW: 2/41/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz