Na niesamowicie rozłożystym szczycie Ploska w Wielkiej Fatrze sięgnęłam po jedną z dawno już kupionych mlecznych tabliczek od Beskid Chocolate - Uganda Semuliki z 50% udziałem lokalnego Forastero Koko z dodatkiem również ugandyjskiej wanilii. Ziarna zostały zakupione od Latitude Trade Co. - tej samej firmy, która w Ugandzie ma swoją fabrykę rzemieślniczych czekolad (bardzo fajna marka).
Ta czekolada jest dosłownie turbomleczna, mięciutka i rozkoszna! Rozpływałam się nad nią wśród tak pięknych widoków i ożywiającego słońca... Wanilia jest wyczuwalna, splata się z kakao, mlekiem i cukrem, tworząc wrażenia aksamitnych babeczek waniliowo-czekoladowych z mnóstwem jędrnych borówek amerykańskich - a wszystko to popijane dobrym kakao na tłustym mleku. Wspomnienie tej degustacji jest bardzo uszczęśliwiające.
Ta czekolada jest dosłownie turbomleczna, mięciutka i rozkoszna! Rozpływałam się nad nią wśród tak pięknych widoków i ożywiającego słońca... Wanilia jest wyczuwalna, splata się z kakao, mlekiem i cukrem, tworząc wrażenia aksamitnych babeczek waniliowo-czekoladowych z mnóstwem jędrnych borówek amerykańskich - a wszystko to popijane dobrym kakao na tłustym mleku. Wspomnienie tej degustacji jest bardzo uszczęśliwiające.
Skład: ziarna kakao, cukier trzcinowy nierafinowany, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, wanilia.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 544 kcal.
BTW: 10/43/40.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz