Kolejna Duffy's zakupiona w sklepie Sekretów Czekolady to ponownie zapowiedź czegoś wyjątkowo przepysznego. Tym razem brytyjski producent przedstawia nam ciemną tabliczkę o 72% zawartości wenezuelskiego kakao pochodzącego z doliny Ocumare. Według Duffy's Venezuela Ocumare to czekolada klasyczna, kompleksowa, jedwabista - kryjąca w sobie nuty malinowego dżemu, bananów oraz migdałów.
Cudownej faktury tabliczka pachniała gorącym latem: słomą, suchą łąką, rozgrzaną stodołą, sadem wiśniowym w pełni lata oraz tlącym się wieczorową porą ogniskiem.
Cudownej faktury tabliczka pachniała gorącym latem: słomą, suchą łąką, rozgrzaną stodołą, sadem wiśniowym w pełni lata oraz tlącym się wieczorową porą ogniskiem.
W smaku w pierwszej kolejności uderzyła nas wiśnia - wyssana dokładnie z miąższu, aż do samej pesteczki. Poczuliśmy świeże, gorące jeszcze ciasto drożdżowe ze śliwkami i wiśniami, posmarowane masłem z delikatnie prażonych migdałów i fistaszków. Czekolada gładko rozpuszczała się w ustach roztaczając w nich ciepło i słodycz parującego kompotu w wiśni oraz gotującej się jeszcze konfitury z malin. Odnalazłam też nuty pieczonych bananów, wyjętych wprost z paleniska - ot, taka ekstrawagancja podczas letniego ogniska.
Venezuela Ocumare obudziła we mnie tęsknotę za latem. To lato suche i słoneczne, choć jest w nim również nieco gwałtownej burzy, świeżości owoców oblanych rzęsistą ulewą. Duffy's ponownie pokazał, jak cudnie spójnie potrafią być łagodność i charakter.
Venezuela Ocumare obudziła we mnie tęsknotę za latem. To lato suche i słoneczne, choć jest w nim również nieco gwałtownej burzy, świeżości owoców oblanych rzęsistą ulewą. Duffy's ponownie pokazał, jak cudnie spójnie potrafią być łagodność i charakter.
Skład: ziarna kakao, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 72%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 597 kcal.
BTW: 8/43/45