Kaffee Doubleshot z czeskiej manufaktury Ajala to połączenie blendu kakao z Dominikany i Nikaragui (70%) z cukrem trzcinowym i kawą - takie cudeńko kupiłam w sklepie Sekretów Czekolady. Choć tabliczka pachnie wręcz perfumowa bardzo mocną, wyraziście paloną kawę - okazuje się wybitnie wyważona. Niesamowicie łączy w sobie delikatność konsystencji, mocarną gęstość, przemiłą słodycz oraz przebogaty splot kawy z kakao - idący od palonych, klasycznych nut w kierunku rześkiej owocowości.
Uwielbiam to uczucie, kiedy czekolada jest subtelna i potężna jednocześnie; gdy kryje w sobie niebywałą żywą soczystość. Smakowała mi o wiele bardziej od próbowanej parę dni wcześniej Americano od Beskid Chocolate. Doceniam Ajalę po raz enty.
Skład: ziarna kakao, cukier trzcinowy, kawa.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 45 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 595 kcal.
BTW: 8,9/41,4/46,1.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz