Ostatnia posiadana przeze mnie tabliczka Las Vegans od Manufakury Czekolady (do kupienia w ich sklepie internetowym) wyróżnia się 15% dodatkiem pasty orzechowej (laskowej), gładko wmieszanej w czekoladową masę. Wiodąca prym w kolekcji fuzja płatków owsianych i kokosa (jako zamienników mleka) wprost musiała genialnie połączyć się z orzechami laskowymi i 39% zawartością kakao (najmniej w serii Las Vegans).
Jest bardzo mocno orzechowo; owies jeszcze to jakoś podbija, uderzając w drewniano-zbożowe klimaty, które uwypuklają efekt ciepłego i miękkiego kremu laskowo-czekoladowego. My akurat zjedliśmy ją już po powrocie ze szlaku, ale genialnie nadawałaby się w góry, ze swoją niebanalną słodyczą (typową już dla tej kolekcji) oraz orzechową mocą. Chętnie wypróbowałabym analogiczne warianty z użyciem innych orzechów!
Skład: cukier trzcinowy, ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pasta z orzechów laskowych 15%, płatki owsiane, miąższ kokosa w proszku, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 39%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 541 kcal.
BTW: 7,9/36/43.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz