Moja trzecia z kolei tabliczka z nowej serii Infusion od Zottera jest połączeniem ciemnej klasycznej siedemdziesiątki z najprostszą czekoladą z czarnych porzeczek - albowiem mleczną. Tak, w porównaniu do poprzedniczek, Johannisbeer In Kakao ma najkrótszy, najprostszy skład. Pachnie też w sposób najbardziej przewidywalny - musem z czarnych porzeczek wymieszanym z kakao. Kupiłam ją wraz z innymi owocowymi koleżankami oczywiście na foodieshop24.pl.
Tu już ciężko by mi było uwierzyć, iż w kompozycję nie wmiksowano owoców, a jej owocowość wynika jedynie z bukietu kakao. Czarne porzeczki uderzają z pełną mocą, w połączeniu z ciemną czekoladą momentami lawirując też w stronę malin i czerwonych porzeczek. Nie mniej jednak, wszystko lawiruje wokół musu bądź sorbetu z czarnych porzeczek, położonego na mocno kakaowych lodach. To bardzo konkretny, przynoszący satysfakcję smak, aczkolwiek poza nim nie ma już żadnej przestrzeni na niespodzianki. Ot, Johannisbeer In Kakao jest dokładnie tym, jak się nazywa.
Skład: miazga kakaowa, surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, suszone czarne porzeczki 4%, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 571 kcal.
BTW: 6,7/40/42.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz