czwartek, 15 lutego 2024

Zotter Rum Coconut ciemna 70% nadziewana czekoladowym ganaszem rumowym i praliną migdałową z kokosem i ananasem


Rum Coconut od Zottera wydaje się być wegańską wariacją dawnej White Rum / Coconut / Pineapple, gdzie zamiast mleka użyto migdałów, lecz jest też parę innych różnic w składnikach. Dziś przed Wami ciemna 70% czekolada, która otula dwa nadzienia: czekoladowy ganasz rumowy i pralinę migdałową z kokosem i ananasem.

Tafla pachnie jakąś egzotyczną, alkoholową galaretką. Nie rozdzielałam warstw tabliczki, smakowałam je wszystkie razem. Zalały mnie wyraziste, soczyste i wręcz wytrawne smaki, mieszczące się w dość strukturalnej, mocnej konstrukcji. Oczywiście mamy rum, kokos, ananas, ciemną czekoladę - one rządzą, lecz z połączenia rodzą się iluzje mandarynkowe, rodzynkowe oraz likieru na skórkach pomarańczy. Konkretna, smakowita propozycja.


Skład: miazga kakaowa, surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, rum 6%, syrop cukru inwertowanego, wiórki kokosowe 4%, napój ryżowy w proszku (ryż, olej słonecznikowy, sól), mleko kokosowe 3% (kokos, woda, guma guar), migdały, koncentrat ananasowy, syrop skrobiowy, proszek kokosowy 1% (pasta kokosowa, mleko kokosowe, mąka kokosowa), pełny cukier trzcinowy, sól, wanilia, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), lecytyna sojowa, lecytyna słonecznikowa, imbir.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 518 kcal.
BTW: 5,7/35/39.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz