Wędrując z Bulnes do Sotres zatrzymaliśmy się na wzgórzu, by posilić się garścią orzechów oraz cynamonową Manu od Manufaktury Czekolady. Wiedziałam, że przyprawy będą znakomicie pasować do mlecznych Manu - wszak czekoladowa baza "jest przytulna, urokliwie słodka z wyraźnie waniliową nutą - niezależnie od zastosowanych dodatków przywodzi na myśl ciepłą, orzechową kawę z mlekiem i przyprawami". Cynamon w ilości 2% musiał wkomponować się tu jak ulał!
Tak, to było naprawdę błogie doświadczenie. Cynamon nie zginął w mlecznej czekoladzie, lecz uświetnił ją - uwypuklał w niej to, co najlepsze; całe jej ciepło, przytulność, miłą słodycz. To cynamon aromatyczny, a nie pikantny; cynamon kojący i przepięknie grający z wanilią, kakao, mlekiem, trzcinowym cukrem... Rzekłabym w ciemno, iż to będzie jedna z moich ulubionych Manu, gdy nie fakt, że czekała na mnie jeszcze wersja... piernikowa!
Skład: cukier trzcinowy, ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, cynamon 2%, lecytyna słonecznikowa, wanilia.
Masa kakaowa min. 43%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 561 kcal.
BTW: 10/34/53.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz