Caramel od islandzkiej manufaktury Omnom posiada chyba najbardziej przyciągające oko opakowanie spośród wszystkich kolorowych wariantów, bo któż nie zwróci uwagi na tęcze i jednorożce? Niestety, skład Caramel już sprawiał mniej radości - mnóstwo w nim jakichś polepszaczy, mających nadać pożądanej struktury kawałkom karmelu, którymi posypano czekoladę. Spodziewałam się karmelu w innej formie, ale pora było pozbawić się złudzeń.
W asortyment Omnom zaopatrzyłam się w sklepie Sekretów Czekolady, natomiast degustacji Omnom dokonałam na szczycie Pecny w Jesionikach.
Mleczna czekolada o 50% zawartości kakao z Nikaragui została posypana kolorowymi i lśniącymi kamyczkami, co zupełnie nie trafiło w mój gust. Wraz z Mężem, ta ozdoba skojarzyła nam się jakoś bożonarodzeniowo i księżniczkowo zarazem. Pal sześć, jakby za tymi błyskotkami kryła się pełnia smaku - otrzymaliśmy natomiast słodki brak konkretu, o podejrzanie śliskiej strukturze. O szczegóły dotyczące samej czekolady odsyłam do recenzji Milk Of Nicaragua, bo to w zasadzie ta sama baza. Tu skupiłam się na dodatku, który moim zdaniem nie był trafiony.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 541 kcal.
BTW: 8,9/35/42.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz