poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Alpen Gold agrest z czarnym bzem


Edycja limitowana wiosna/lato 2011.

Czekolada mleczna z nadzieniem mlecznym (22%) i owocowym nadzieniem (18%) z bzu czarnego i agrestu
Skład: cukier, nadzienie owocowe z bzu czarnego i agrestu (syrop glukozowy, cukier, glicerol, koncentrat soku z bzu czarnego 1,6%, kwas cytrynowy, maltodekstryna, koncentrat soku agrestowego 0,6%, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, regulator kwasowości: cytrynian trisodowy; koncentrat soku z czarnej marchwi, aromat), tłuszcze roślinne, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, śmietanka w proszku 1,3%, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu, aromaty.
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 25%.
Masa netto: 100 g
Wartość energetyczna w 100 g: 515 kcal

3 komentarze:

  1. ech... szkoda, że w 2011r. nie zwróciłam na nią uwagę... ale szczerze, to dziwne bo już wtedy testowałam produkty :D

    OdpowiedzUsuń