tag:blogger.com,1999:blog-7083531152067312732.post4643168122653980210..comments2024-01-22T04:02:38.752+01:00Comments on Sex, Coffee & Chocolate: Akesson's Madagascar Bejofo Estate 75% Trinitario & Pink Pepper ciemna z różowym pieprzemtheobrominum-overdosehttp://www.blogger.com/profile/06061672213377891788noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7083531152067312732.post-70220741028657597882018-01-09T21:12:56.387+01:002018-01-09T21:12:56.387+01:00Ale ja się zaraziłam tylko tą! Nie wiedzieć czemu....Ale ja się zaraziłam tylko tą! Nie wiedzieć czemu... Jak wspomniałam wyżej, kocham różowy pieprz w perfumach, ale przy czekoladzie odpadłam. Ciekawe czemu pozostałe pieprzne odczułam zupełnie inaczej?theobrominum-overdosehttps://www.blogger.com/profile/06061672213377891788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7083531152067312732.post-59558625991412391452018-01-09T21:11:09.643+01:002018-01-09T21:11:09.643+01:00W pozostałych pieprznych Akesson's moim zdanie...W pozostałych pieprznych Akesson's moim zdaniem pieprz świetnie zgrywał się z kakao, tu niestety odczułam przesyt. A szkoda, bo uwielbiam nutę różowego pieprzu w perfumach.theobrominum-overdosehttps://www.blogger.com/profile/06061672213377891788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7083531152067312732.post-15885978653960168772018-01-09T14:29:34.711+01:002018-01-09T14:29:34.711+01:00Bertil przyjął tu taką filozofię, że czekolada ma ...Bertil przyjął tu taką filozofię, że czekolada ma być tylko tłem, a chce pokazać inne cuda rosnące na jego plantacjach. Z naszej perspektywy trochę szkoda. Też na degustacji byliśmy tym na początku bardzo zrażeni. A teraz na co dzień używam pieprzów od Akesson's :)Piotr, SekretyCzekolady.plhttps://www.blogger.com/profile/11010526979245661193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7083531152067312732.post-1071954718273040612018-01-09T11:14:23.300+01:002018-01-09T11:14:23.300+01:00Dobrze, że nie wziąłem jej, tylko czarny pieprz (c...Dobrze, że nie wziąłem jej, tylko czarny pieprz (chciałem też dziki, ale nie było). Madagaskarskie kakao od Akesson's jest tak pyszne, że powinno być na pierwszym miejscu, a pieprz powinien być tylko dodatkiem.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.com